Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve, grotendeels dagtekenend uit de 17de en eerste helft van de 18de eeuw. Boerenhuis met één verdieping (nok loodrecht op straat); zijpuntgevels afgewerkt met muurvlechtingen en schouderstuk. Korfboogdeurtje met rechthoekige imposten, sluitsteen en geprofileerde druiplijst onder een ovaalrond bovenlicht in de overigens verbouwde voorgevel; halve kruisvensters heden ontdaan van oorspronkelijke middenkalven in de achtergevel. Bakhuis. Stallen voorzien van geprofileerde rondboogdeurtjes. Grote langsschuur, gedeeltelijk bouwvallig en in wederopbouw. Talrijke, kleine recentere bijbouwen. Rondboogdeurtje en poort in de omheiningsmuur.