Hovenierswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hovenierswoning

• is aangeduid als beschermd monument Hovenierswoning

Beschrijving

Voormalige aanhorigheid van het kasteel d'Overschie: hovenierswoning. Classicistisch dubbelhuis met twee verdiepingen uit de tweede helft van de 18de eeuw. Voor- en achtergevel voorzien van steekboogramen met zandstenen omlijsting; rechthoekige voordeur verfraaid met een zandstenen omlijsting voorzien van een sluitsteen en bekroond met een entablement; houten tussendorpel. Bijgebouwtje uit het laatste kwart van de 18de eeuw; rechthoekige vensters en deur, met zandstenen omlijstingen en uitspringende sluitsteen.