Sint-Pieterskapel

Beschrijving

Erg bouwvallige kapel in traditionele bak- en zandsteenstijl, bestaande uit een uitspringende apsis en een beuk met leien klokkentorentje op de westgevel. In deze puntgevel bevindt zich bij de ingang, het bouwopschrift: Hunc... restaurari fecit D. Antonius Hoeckmans(?) pastor in Budingen, anno 1647 (vervolgens het later toegevoegde jaartal 173.); op de zuidgevel gedenksteen van werken in 1682.

Mobilair. Geschonden schilderij op het hoofdaltaar, met voorstelling van de Kruisiging van Petrus (17de eeuw).