Beschrijving

Burgerhuis op de deurimposten gedateerd ANNO 1775 en vandaag gelegen in het beschermde landschap, gevormd door de Sint-Janskerk met het omringende kerkhof en de aanpalende woningen. Zwaar aandoend mansardedak van omstreeks 1948.

Onderkelderd breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met twee dakvensters. Bepleisterde lijstgevel met dubbelhuisopstand op beschilderde plint en voorzien van beluikte rechthoekige vensters. Rechthoekige deur met bovenlicht, gevat in een witte natuurstenen schouderboogomlijsting in Lodewijk XV-stijl met kwarthol beloop; een sluitsteen en korte gebogen waterlijst vervolledigen het geheel. Bewaarde empiregetinte, ijzeren roedeverdeling.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde