Classicistische burgerhuis

Beschrijving

Classicistisch breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, met een oorspronkelijk bepleisterde of gekaleide lijstgevel die gekenmerkt wordt door een afgeschuinde, zandkalkstenen plint en door een in de tweede helft van de 18de eeuw te dateren steekboogvormige deur in een zandkalkstenen omlijsting met trapeziumvormige sluitsteen en geprofileerde waterlijst.

De rechthoekige vensters zijn in de eerste bouwlaag gevat in een hardstenen platte bandomlijsting met doken - wijzend op luiken - en hebben in de tweede bouwlaag zandkalkstenen lateien en hardstenen lekdrempels. De gevel heeft muurankers van verschillende grootte - al dan niet met kram en krul - en een vernieuwd baksteenparement.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie