Stadswoning van de 17de eeuw

Beschrijving

Combinatie van een breed- en een diephuis in bak- en zandsteen, twee bouwlagen en vier traveeën onder zadelbedaking (pannen). Vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw en aangepast in de loop van de 18de en 19de eeuw.

Dub­bel­huis­op­stand met rechthoekige vensters: bewaarde hoek- en negblok­kenomlijstingen en dub­bele ont­lastings­bogen van de voormalige kruis­kozijnen; deels vernieuw­de zand­stenen lateien en onderdor­pels; houten luiken op de begane grond. Zandstenen af­ge­schuin­de sok­kel en steigergaten; rechte muurankers. De rechthoekige zandstenen deuromlijsting met pilasters onder entablement met gelede druiplijst dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw. Dakven­ster met hou­ten punt­ge­vel­tje.

Drie traveeën tellende achter­punt­gevel met ongelijke pe­nant­breed­te, ge­toog­de ven­sters en in de top een rechthoekig middenvenster tussen kleine vierkante zijvenstertjes.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie