• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis op L-vormig grondplan, als één geheel in de eerste helft van de 17de eeuw opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl en heden bestaande uit twee woningen van twee bouwlagen en twee traveeën onder een complexe dakstructuur (deels pannen, deels kunstleien). Sterk verbouwd geheel waarin negblokomlijstingen, delen van de plint, een hoekketting, muurankers met kram en krul ter hoogte van de gelijkvloerse verdieping, gedichte steigergaten, een aandak, een zijtrapgevel en een kruisvenster in de achtergevel met muurvlechtingen en schouderstukken nog verwijzen naar de oorspronkelijke toestand. Meermaals gewijzigde gevelordonnantie, onder andere in 1854, toen de barokke rondboogdeur werd vervangen door een rechthoekige deur in negblokomlijsting, en in 1969 door verlaging van de vensters en toevoeging van de deur en de garagepoort in nummer 27.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie