Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw. Het pand werd in neoclassicistische stijl aangepast met een lijstgevel in de eerste helft van de 19de eeuw.

De gecementeerde en beschilderde lijstgevel met vlakke sokkel en vernieuwde kroonlijst, . beantwoordt aan een regelmatig ordonnantieschema. Registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen met een hardstenen latei en lekdrempel. Achtergevel: gecementeerde, verankerde puntgevel met aandak, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw. Ovale oculi doorbreken de linker travee; het bovenste luikgat in top bewaart sporen van zandstenen negblokken en een waterlijst.