Parochiekerk Sint-Michiel

Beschrijving

Tussen enkele oude huisjes staat de homogene kerk bestaande uit een vijfzijdig koor; één beuk van vier traveeën en een kleine klokkentoren gevat tussen twee bijbouwen, afgedekt met lessenaarsdaken.

Bak- en zandstenen gebouw in classicistische stijl, 1762 gedateerd boven de triomfboog. Sterk geritmeerde gevel (heden gecementeerd) met voluutachtige elementen en een vierkant torentje, voorzien van galmgaten onder een klokvormig dak; fraai Louis XV-portaal. Binnenin stucwerk uit dezelfde tijd.

Mobilair. In de beuk, schilderij, dat de Kruisafneming voorstelt (circa 1700); kruis uit de 17de eeuw (doopkapel). Classicistische zijaltaren (18de eeuw); resten van een Louis XV-koorafsluiting (idem); gotische doopvont (16de eeuw); onder de toren, barokgrafkruis uit de 17de eeuw, opnieuw gebruikt in een montage van 1916.