Boerenhuis van 1813

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis van 1813

Beschrijving

Huis met anderhalve verdieping, door verankering op de voorgevel gedateerd 1813. Zadeldak met zandstenen puntdakvenster voorzien van duiventil. Rechthoekige deur waarvan de latei rust op met bladwerk-ornamenten en pijnappelmotief verfraaide kraagstenen bekroond met horizontale uitstekende druiplijst. Op de gelijkvloerse verdieping van zandstenen omlijsting voorzien venster en deur met gelijkaardige waterlijst.

Recente restauratie. In de omgeving een paar voorbeelden van dwarsschuren, onder meer achter het huis.