Classicistisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Classicistisch hoekhuis

• is aangeduid als beschermd monument Classicistisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Classicistisch getint hoekhuis met twee en halve verdieping uit einde 18de of begin 19de eeuw. Voorheen bepleisterde gevels op de zandstenen partijen na: plint, rechthoekige vensteromlijstingen en het hoekrisaliet; laatstgenoemde bevat de voordeur gecantonneerd door geprofileerde posten die op consoles uitlopen en het entablement dragen, het venster van de bel-etage, geflankeerd door pilasters en bekroond met een hoofdgestel (onder het mezzanineraam). Voorgevel afgewerkt met een geprofileerde daklijst.