Refugium van de Teutoonse Orde

Beschrijving

Voormalig refugium van de Commanderij der Ridders der Teutoonse Orde van Bekkevoort. Reeds vermeld sedert de 16de eeuw, vooreerst in de Engelandstraat, vervolgens in de Paardenstraat, tot 1626 in de Refugiestraat en ten slotte in de Hasseltsestraat. Heropgebouwd circa 1740, nieuwe kapel en aanhorigheden.

Strenge bakstenen voorgevel voorzien van steekboogvensters met arduinen omlijsting, een brede toegangsdeur in Frans classicistische stijl en drie ingemetselde wapenschilden onder meer van de Duitse en Oostenrijkse Orden. De achtergevel bestaat uit een dubbele puntgevel. Voornamelijk achteraan wijzigingen en aanpassingen uit de 19de en 20ste eeuw; voorgevel later hervoegd en geschilderd. Bewaard tuinpaviljoen.