Refugiehuis In de Witte Engel

Beschrijving

Voormalig refugium van de abdij van Corsendonck, "In de Witte Engel". Gotisch dwarshuis met drie verdiepingen en trapgevel (zeven treden en topstuk) uit de 14de-15de eeuw. Hoog schouderstuk gekantonneerd door twee overstekende semi-hexagonale hoektorentjes, rustend op met driepassen versierde kraagstenen. Kruiskozijnen volledig bewaard op de tweede en slechts ten dele behouden op de derde verdieping. Verminkte begane grond en achtergevel, 19de en 20ste eeuw. Een uiterst zeldzaam en vrij goed bewaard voorbeeld van de gotische architectuur.