Burgerhuizen De Gulden Boomen en De Korenbloemen

Beschrijving

De twee dwarshuizen uit de 17de eeuw werden in 1745 (bouwopschrift in het driehoekig fronton) voorzien van een vernieuwde voorgevel van vijf traveeën en ten dele afgedekt met een leien schilddak met twee zijdakkapellen. Drie verdiepingen hoog gebouw van baksteen, zandstenen sokkel, oplopende "hoekbanden", vlakke ietwat uitspringende vensteromlijstingen en geprofileerde kroonlijst. Drie van de vijf traveeën worden bekroond met een driehoekig fronton, opgesmukt met de in reliëf uitgehouwen huissymbolen, ingewerkt in een licht asymmetrisch en rijk versierd rocaillemotief.