Drye Gulden Sterren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gulden Sterre

Beschrijving

Traditioneel diephuis genaamd "Drye Gulden Sterren" uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, eertijds samen met het links aanpalende Hoogstraat 22 genaamd “Ghulden Sterre” (1579).

Diephuis van twee traveeën, drie bouwlagen en een insteekverdieping onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). Gecementeerde trapgevel van vier treden, vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. De vroegere kruiskozijnen van de twee bovenverdiepingen werden in 1841 in opdracht van P.J. Kennes aangepast tot rechthoekige vensters met doorgetrokken lekdrempels. Enkel het rechthoekige luik in de top is bewaard, met een latei op korbelen en een verweerde druiplijst. Verbouwde pui.