Hoeve Schotteshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Schotteshof

• is aangeduid als beschermd monument Hoeve Schotteshof

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeve Schotteshof met omgeving

Beschrijving

"Schotteshof", naar de eigenaars uit de 17de eeuw (zie wapensteen op het poortgebouw). Voorheen grote, gesloten hoeve uit de 17de-18de eeuw, omgeven met een omheiningsmuur. Vierkante poorttoren met zandstenen risaliet, schietgaten en duifhuis. Boerenburgerhuis met kern uit de 17de eeuw doch grondig gerestaureerd en gewijzigd begin 20ste eeuw. Van de aanhorigheden resten alleen de stallingen uit de 18de eeuw; de overige dienstruimten (brouwerij, schuur en zo meer) werden afgebroken in het eerste kwart van de 20ste eeuw.