Gulden Ster en Sint Aubert

Beschrijving

Traditioneel diephuis genaamd "Gulden Ster" (1573) en "Sint-Aubert", van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), door middel van jaarankers gedateerd 1575.

Gecementeerde trapgevel van negen treden met overhoeks topstuk, vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Registers van achtereenvolgens rechthoekige en getoogde bovenvensters met doorgetrokken lekdrempels, vroegere kruiskozijnen aangepast in de loop van de 19de eeuw. De tweeledige, door waterlijsten gelede geveltop, wordt in beide registers geopend door een rechthoekig drielicht met druiplijsten, het middenluik met een latei op korbeeltjes, lager geplaatst met een omlopende waterlijst in de topgeleding; balkgat in de top. Verbouwde pui.