Hoeve In den Herdt

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Middelgrote hoeve uit de 17de-18de eeuw. Boerenhuis met één verdieping, volledig gecementeerd einde 19de of begin 20ste eeuw; rondboogdeur voorzien van geprofileerde stijlen, rechthoekige imposten en een sluitsteen met reliëfmotief, waterlijst met halfrond profiel. In de aanpalende straat, gedeelte van de bakstenen omheiningsmuur gestut door steunberen met zandstenen sokkel.

Aanvullende informatie

De hoeve kan op basis van een gevelsteen met jaartal '1731' gedateerd worden als gebouwd in het tweede kwart van de 18de eeuw. De hoeve kreeg de naam 'In den Herdt' en werd gebouwd op de plaats van het vroegere leengoed het 'Camhof'.  De cementering werd inmiddels deels verwijderd.

• GEMEENTE BERTEM 2018: Erfgoedinventaris Gemeente Bertem, Bertem, 31.