Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Basilicaal gebouw in neoclassicistische stijl. (Chronogram 1847, naast de ingang).

Mobilair. Kruisweg op doek, Rubensiaanse strekking (17de eeuw); barokcalvarie (18de eeuw) op de triomfbalk; hoofdaltaar met getorste zuilen (17de eeuw).

Aanvullende informatie

Het orgel werd in 1721 gebouwd door Joannes Wauters uit Leuven. Dit orgel is het enige bewaard gebleven orgel van deze orgelmaker in het arrondissement Leuven.

Het orgel werd in de 19de eeuw door een onbekende auteur getransformeerd. In 1933 werd het getransformeerd door V. Van de Loo uit Rotselaar.

• Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000587, Onze-Lieve-Vrouwekerk, lijst beschermingsvoorstel.
  • FAUCONNIER A. & ROOSE P. 1977: Het historisch orgel in Vlaanderen: een inventaris van het orgelbezit per geografische eenheid, deel IIb, arrondissement Leuven, Brussel.
Auteurs: May, Laura