erfgoedobject

Semigesloten hoeve Sint-Martinushof

bouwkundig element
ID
41385
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41385

Juridische gevolgen

Beschrijving

Semigesloten opstelling met een L-vormig gebouw van 1731 en een omheind erf. Breukstenen gebouw van zandsteen afgedekt met een zadeldak (pannen) op geprofileerde houten modillons.

Vensters met kruiskozijn. Naar rechts verplaatste deur met "anno 1731" op de imposten; het bovenlicht van de deur bleef op de oorspronkelijke plaats behouden. Links, voorheen opkamers, waarvan het niveau echter circa 1969 werd verlaagd.

In de haakse stalgevel, drie rondboogdeuren van zandsteen. Zijgevels met vlechtingen en topstuk van gesinterde steen en zandstenen schouderstukken, de linker voorzien van topvenstertjes en twee kloosterkozijnen en een wigvormig ontlastingssysteem van zandsteen.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Semigesloten hoeve Sint-Martinushof [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41385 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.