Bonten Hont

Beschrijving

Traditioneel diephuis genaamd "Bonten Hont", van drie traveeën en vier bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), opgetrokken omstreeks 1580, doch aangepast en verbouwd in de 19de eeuw.

Gecementeerde puntgevel, vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Registers van aangepaste rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempel, vroegere kruiskozijnen. De oorspronkelijk getrapte of gekrulde, tweeledige geveltop, wordt in het eerste register geopend door een rechthoekige drielicht met lager middenluik; hierboven nog een klein luikgat. Verbouwde pui.