Dorpsvilla's

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpsvilla's

Beschrijving

Achteruitwijkende dorpsvilla's van circa 1910 (zie gevelsteen op nummer 11 en kadasterschetsen) met omheinde voortuin. Dubbel- en enkelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Combinatie van bakstenen lijst- en puntgevels op breukstenen plint. Nummer 11 van vier traveeën met gecementeerde banden, hoger rechter risaliet gemarkeerd door driezijdige erker onder balkon; korfboogvormige muuropeningen. Nummer 13 van twee traveeën, balkon met gebogen ijzeren leuning in bredere linker travee onder puntgevel met overhoeks topstuk tussen lisenen; gebruik van witte baksteen voor banden, sluitstenen en decoratieve, geometrische motieven. Getoogde muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Westerlo/Zoerle-Parwijs, schetsen 1910/2.

Auteurs: Steyaert, Rita