Dorpskapel 't Kapelleke van Van Hoof

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Bochtestraat. Dorpskapel volgens literatuur van 1874, op kadaster geregistreerd in 1898; volgens H. Geybels gerestaureerd in 1983.

Rechthoekige baksteenbouw met gebogen sluiting onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien). Puntgevel met hoeklisenen met dito afwerking, radvenster en rondboogdeur. Omlopende baksteenfries en rondboogvensters met ijzeren roeden. Bepleisterd en beschilderd interieur. Neogotisch houten altaar.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Westerlo, schetsen 1898/4.
  • GEYBELS H., Langs deze weg zet gene voet...De kapellen van de provincie Antwerpen, Laakdal, 1997, p. 111-112.
  • S.N., Kapelletjesroute, Brochure V.V.V. Westerlo, Westerlo, 1988.

Auteurs: Steyaert, Rita