Beschrijving

Meermaals verbouwde hoeve waarvan inplanting teruggaat tot de 18de eeuw - eerste helft van de 19de eeuw, zie Ferraris- (1771-1777) en Vandermaelenkaarten (midden 19de eeuw) en bakhuis met jaartal "1832" van gesinterde steen in de aangepaste zijpuntgevel met resten van vlechtingen.

Versteend, oorspronkelijk lemen bakhuis opgericht in het vierde kwart van de 19de eeuw (zie registratie op het kadaster in 1880 en bewaarde houten stijlen en ankerbalkkoppen). Diverse bouwnaden verwijzend naar latere aanpassingen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Westerlo, schetsen 1880/44.

Auteurs: Steyaert, Rita