Eclectisch gebouwencomplex

Beschrijving

Eclectisch complex van vijf traveeën en twee bouwlagen onder haakse leien zadeldaken, volgens kadasterschetsen van 1924 en literatuurbronnen opgericht in 1924-1925 ter vervanging van het dichter tegen de straat gelegen oud huis Naets dat afgebroken werd omwille van plannen voor straatverbreding; omhaagde voortuin.

Combinatie van verspringende, bakstenen trap- en lijstgevels met sierankers en decoratief metselwerk in de boogvelden. Gebruik van natuursteen voor banden, aanzetstenen en topornamenten. Rechthoekige vensters.

Benadrukte, hogere ingangstravee met portiek onder balkon en bekronend trapgeveltje eindigend op driehoekig frontonnetje. Rondboogdeur onder geprofileerde waterlijst en gelijkvormig balkonvenster tussen geblokte lisenen.

Interieur met enkele bewaarde schouwen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Westerlo, schetsen 1924/7.
  • VERREZEN F. & VOS P., Ons oude dorp in beeld, Heultje - Oevel - Oosterwijk - Tongerlo - Voortkapel - Westerlo - Zoerle-Parwijs, Westerlo, 1981, p. 116.

Auteurs: Steyaert, Rita