Oude Pastorie Sint-Hubertusparochie

Beschrijving

In 1735 gebouwd als pastorie, naderhand meermaals verbouwd onder meer verhoogd met een tweede bouwlaag naar ontwerp van de provinciale architect J. Van Gastel, van 1860; na de bouw van een nieuwe pastorie in 1910, nummer 49, ingericht als gemeentehuis, heden bibliotheek.

Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Bepleisterde, doch vereenvoudigde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping met afgeronde bovenhoeken.

• EYCKMANS K., Ramsel van parochie tot dorp, Herselt, 1984, p. 57-58.