Kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel

• is aangeduid als beschermd monument Kapel

Beschrijving

Kapel, gelegen in de bocht van de weg. Baksteenbouw onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, zink), uit eind 19de eeuw, op het kadaster geregistreerd in 1898.

Rechthoekige plattegrond met gebogen sluiting. Frontongevel met rondboogdeur onder witgeschilderde druiplijst, opgenomen in een vereenvoudigde portiektravee met pilasters van gesinterde baksteen. Het frontonveld met bekronend ijzeren kruis bevat een witgeschilderd rondboognisje met beeld van Sint-Jozef. Betegeld interieur met bepleisterd tongewelf waarop Godsoog.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Herselt/Ramsel, 1898/12.