Landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis

• is aangeduid als beschermd monument Landhuis

Beschrijving

Alleenstaand landhuis in deels omhaagde, deels ommuurde tuin. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder complexe leien bedaking (nok parallel aan de straat), van circa 1900, op het kadaster geregistreerd in 1901.

Verspringende volumes, onder meer zijrisalieten, met verhoogde begane grond. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevels, doorlopende puilijst en afsluitend blind fries. Rechthoekige vensters op bovenverdieping met doorlopende lekdrempels. Achteruitwijkende middentravee met betegelde veranda gevormd door een versierde standvink en korbelen onder aansluitend balkon; art-nouveau-faiencepanelen met landschappen, florale en geometrische motieven. Deels beglaasde vleugeldeuren, links met sierlijk traliewerk. Interieurbezoek werd niet toegelaten.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Laakdal/Vorst, schetsen 1901/10.

Auteurs: Steyaert, Rita