Hoeve bij villa Paviljoen

Beschrijving

Hoeve horend bij het "Paviljoen". Centraal woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen tussen schuin ingeplante zijvleugels met stalling en schuur van één bouwlaag, leien zadeldaken, uit jaren 1860, op kadaster geregistreerd in 1866.

Bakstenen lijst- en zijtrapgevels met decoratief gebruik van gesinterde baksteen, ritmerende lisenen verbonden door rondboogfriezen en rechthoekige muuropeningen. Centrale, hogere en getrapte ingangstravee met rondboogdeur, gekoppelde rechthoekige venstertjes en radmotieven in top. Identieke, doch blind uitgewerkte zijgevels.

Ten westen hiervan vervallen wagenhuis in dezelfde stijl.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Laakdal/Eindhout, schetsen 1866/4.