Kapel Heilige Antonius van Padua

Beschrijving

Gelegen op de hoek met Groenstraat. Kapel Heilige Antonius van Padua, gelegen op een deels met haagbeuk omgeven perceel, opgeknapt naar aanleiding van het Jaar van het Dorp (1978).

Bepleisterde en beschilderde kapel onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), van 1900, zie het jaartal in fronton, ingetekend op het kadaster in 1901. Rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting. Frontongevel met eenvoudige rechthoekige deur met afgeronde bovenhoeken. Erboven spiegel met opschrift "h. antonius/ aanhoor ons". Sober bepleisterd en beschilderd interieur met dito kap en plaasteren Sint-Antoniusbeeld.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hulshout/Westmeerbeek, schetsen 1901/4.