Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve meermaals aangepast en uitgebreid, met omhaagde siertuin ten oosten en boomgaard ten zuidoosten; woongedeelte opklimmend tot de 18de eeuw (zie inplanting op Ferrariskaart, opgemaakt in de periode 1771-1777); volgens de bewoners werd het bedrijfsgedeelte na een brand heropgebouwd.

Verankerde baksteenbouw met opkamer in noordoostelijke hoek; acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Aan straatzijde lijstgevel met aflijnende baksteenfries en rechthoekige muuropeningen, deels aangepast, deels onder houten latei (bedrijfsgedeelte); opkamervensters in gewitte omlijsting. Zuidgevel van anderhalve bouwlaag met bewaard rondboogdeurtje in witgeschilderde omlijsting en overwegend aangepaste rechthoekige muuropeningen met strekse lateien. Ten oosten later aanbouwsel met bewaarde oven en graffiti "kdb" verwijzend naar vroegere eigenaars. Aangepast interieur.