Classicistisch woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Classicistisch woonhuis

Beschrijving

Dubbelhuis met twee verdiepingen van drie traveeën en zadeldak (pannen), gedateerd 1758 op het dakvenster.

Baksteenmetselwerk (geschilderd en wit gevoegd) met gebruik van zandsteen onder meer voor de afgeschuinde sokkel. Steekboogvensters in zandstenen omlijstingen verrijkt met druiplijst en negblokken en voorzien van een cordon ter hoogte van de boven- en onderdorpels; bewerkte sluitsteen voor het middelste bovenvenster. Steekboogdeur met imposten, tussendorpel, sluitsteen en druiplijst.

Middentravee gemarkeerd door een Vlaams venster van zandsteen bekroond met een driehoekig fronton en voorzien van een steekboogvenster waarvan de posten naar onder toe uitlopen op volutes.

Wijzigingen: onesthetische nieuwe gootlijst en verbouwd rechter benedenvenster.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne