Woning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In het goed Hart

Beschrijving

Heden zogenaamd "café in het goed Hart", en voormalige afspanning "In den Keyser" uit de 18de eeuw. Vijf traveeën breed gebouw heden met twee verdiepingen (verhoogd) en een stomp zadeldak (golfplaten).

Gecementeerde voorgevel met verbouwde muuropeningen; boven de metalen poortlatei, behouden oorspronkelijke steekbooglatei (tweede helft 18de eeuw) van zandsteen voorzien van een bewerkte sluitsteen, druiplijst en opschrift "Besiet Uselven".

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne

Aanvullende informatie

Alleen de twee linker traveeën van het oorspronkelijk vijf traveeën breed pand met afspanning bleven bewaard. Het rechter deel werd gerenoveerd met aanpassing van voorgevel, vensters en dak.

• Informatie verstrekt door de gemeente Zemst
Auteurs: Jacobs, Els