erfgoedobject

Dorpswoning van 1871

bouwkundig element
ID
40946
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40946
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1871
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Gecementeerd huis met anderhalve verdieping onder zadeldak (pannen) en met rechthoekige muuropeningen, gedateerd 1871 P door muurankers.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Door het weghalen van de cementering sinds de inventarisatie in de jaren 1970, werden de bouwsporen zichtbaar in de meest rechtse travee (mogelijk oorspronkelijk een poort?). De cementering werd waarschijnlijk aangebracht eind 19de, begin 20ste eeuw en was typisch voor de streek. De cementering hier was sober met uitgewerkte borstweringen, omlijstingen en omlopende banden (volgens een foto op een inventarisfiche uit het monumentenjaar 1975).
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dorpswoning van 1871 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40946 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.