Dorpswoning van 1768

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1768

Beschrijving

Eénlaags huis onder zadeldak (pannen) gedateerd 1768 door kleine onfunctionele muurankers en naderhand verbouwd. Baksteenbouw met zandstenen sokkel (doorlopend in het volledig verbouwde nummer 14).

Twee steekboogvensters in zandstenen omlijstingen met sponning, negblokken en sluitsteen. Zandstenen rondboogdeur met negblokken, uitstekende imposten en sluitsteen met druiplijst (Piëta erboven); bovenlicht met negblokken van zandsteen doch houten latei.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne

Aanvullende informatie

Deze dorpswoning zou volgens een inventarisfiche uit het monumentenjaar 1975 in de jaren 1950 gerestaureerd zijn. Nummer 14 ernaast hoorde waarschijnlijk bij deze woning (zie primitief kadaster, 1829) en heeft mogelijk nog een oudere kern.