Hoeve in leem- en vakwerkbouw

Beschrijving

Oorspronkelijk een haaks op de straat ingeplante hoeve in leem- en vakwerkbouw, opklimmend tot het derde kwart van de negentiende eeuw, kadastraal geregistreerd als "reconstruction totale" in 1872. In het begin van de jaren 1960 volledig versteend en gerenoveerd.

Baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldak met zichtbaar gebleven stijl- en regelwerk; bewaarde, schuin oplopende steunberen tegen de noordelijke achtergevel.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling V (Sint-Laureins-Berchem), 1872/2.