Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Jozef Dedobbeleerstraat. Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, uit het laatste kwart van de negentiende eeuw, aangezien ze niet voorkomt op de militaire topografische kaart van 1878 (uitgave 1882), maar wel op die van 1891 (uitgave 1894).

Gelegen op een driesprong en geflankeerd door linden. Schuin ingeplante doch eenvoudige baksteenbouw op rechthoekige plattegrond onder licht overkragend zadeldak (zink) met houten windbord. Getraliede en beglaasde steekboognis; inwendig geplafonneerd en de wanden bekleed met witte tegels voorzien van blauwe hoekmotieven. Plaasteren beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.