Hoeve, later pastorie met tuin

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve, later pastorie met tuin

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Pastorie, voorheen hoeve. Voorzien van een voortuintje en een achtertuin met beuken.

Dubbelhuis van twee bouwlagen, vijf traveeën en een rechts gelegen poorttravee onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Gecementeerde en grijsgeschilderde voorgevel op arduinen plint, gedeeltelijk met wilde wingerd begroeid, uit laat 18de eeuw of 19de eeuw (?) met latere aanpassingen. Steekboogvensters met arduinen lekdrempels, beluikt op benedenverdieping. Mooie rechthoekige deur met bovenlicht in een geriemde Lodewijk XVI-omlijsting van arduin met een rozetsluitsteen, geprofileerde druiplijst en neuten. Zandstenen korfboogpoort met sluitsteen, imposten en negblokken in de stijlen.

Achtergevel met zichtbare verankering, steekboogvensters. Steekboogdeur met een geschilderde natuurstenen omlijsting (negblokken in de stijlen en een geprofileerd getoogd druiplijstje. Verbouwde linker- en rechter travee op de benedenverdieping. Rechts haaks bakstenen bijgebouw van één bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen ingeschreven in spaarvelden van verankerde rondbogen op pilasters (19de eeuw).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle