Gesloten hoeve Hof van Kestens

Beschrijving

Hof van Kestens, gewitte gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, naar verluidt voorheen gedateerd 1800 op de zijgevel van het boerenhuis, jaartal dat achteraf verkeerdelijk als 1890 op de deurlatei werd geschilderd.

Eénlaags boerenhuis van zes traveeën met zadeldak (pannen); rechthoekige muuropeningen en arduinen deuromlijsting. Aanhorigheden onder zadel- en schilddak (pannen), na 1945 opgetrokken in baksteenmetselwerk ter vervanging van de oorspronkelijke leembouw.

Langsschuur tegenover het boerenhuis met zadeldak (golfplaten en pannen; naar verluidt nog stro tot 1940-45); oude constructie in vakwerkbouw met lemen achtergevel en een bekleding van kunststofplaten tegen de zijgevel.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne