Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de eerste helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouwen onder pannen zadeldak, omheen het geplaveide erf. Overluifelde inrijpoort met posten van arkose, houten latei en bakstenen rondboog; voetgangersdeur in een rechthoekige omlijsting.

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met anderhalve verdieping van zes traveeën, in kern opklimmend tot 1732, aangeduid door muurankers en op de deursluitsteen, doch naderhand naar achteren toe uitgebreid. Recente vensters. Rondboogdeur in een vlakke omlijsting van arduin met licht uitspringend lateischildje met bouwjaar; latere pui van baksteen. Zijgevel met aandak, vlechtingen en schouderstukken.

Stallen voorzien van rechthoekige arduinen vensters, houten kozijnen en een arkosen rondboogdeur van 1733 (sluitsteen). Grote langsschuur met rechthoekige poort onder houten latei en bakstenen boog, met posten van arkose. Vlechtingen in de zijgevels. Op de eiken staanders in de schuur zijn veelvuldige inscripties aangebracht onder meer N M1 875, N M H 1784.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne