Hof te Mol

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof te Mol

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve Hof te Mol

Beschrijving

Gesloten hoeve "Hof te Mol", uit de 19de eeuw met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats.

Ruim boerenhuis met twee verdiepingen van baksteen onder een zadeldak (kunstleien), onder de bekleding van de zijgevel gedateerd 1856; het is echter de vergroting van een kleinere en éénlaagse oudere kern. Rechthoekige muuropeningen en recente wijzigingen. Oudere haakse stal van baksteen met zadeldak (pannen); houten kozijnvensters en arduinen deuren (18de eeuw); aandak met vlechtingen. Recente aanhorigheden. Langsschuur met zadeldak (pannen), door gesinterde baksteenkoppen in de geveltop gedateerd 1872/ CJBI-MCDDBL (Carolus Jozef Bruier, Maria Catarina Dedobbeleer); inrijpoort onder houten latei, ingeschreven in een bakstenen rondboog.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne