Gesloten hoeve Den Hert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve Den Hert

Beschrijving

"Hoeve Den Hert", mooi gelegen gesloten hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldak (pannen), daterend van 1814 en na gedeeltelijke brand in 1876 heropgebouwd.

L-vormig boerenhuis met twee verdiepingen; bouwjaar 1876, aangeduid in baksteenkoppen boven de inrijpoort in het verlengde. Rechthoekige muuropeningen, een klokkenruiter en een houten, halfrond uitstekend kaashuis.

Lagere koestal met witgekalkte gevel en rechthoekige deuren van arduin, uit begin 19de eeuw. Varkensstal onder lessenaarsdak, tegen de schuur, voorzien van gekoppelde deurtjes in rechthoekige zandstenen omlijstingen. Langsschuur afgewerkt met vlechtingen en rechthoekige uilengaten; witgekalkt bouwjaar 1814 in uitstekende bakstenen op de langsgevel.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne