Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje (nok loodrecht op straat) met één bouwlaag en zadeldak (pannen), naar verluidt tijdens begin 19de eeuw opgetrokken uit baksteenmetselwerk ter vervanging van een oudere lemen constructie die met stro was afgedekt. Voorgevel voorzien van beluikte rechthoekige vensters met houten boven- en arduinen onderdorpels; rechthoekige deur in een gecementeerde omlijsting met halve maan ter versiering van de latei. Steekboogvormige staldeur en -venstertjes. Kleine vierkante venstertjes in de achtergevel met nog resten van het vakwerk: de houten stijlen en de uitstekende ankerbalken. Straatgevel in de top voorzien van een in een baksteen ingegrift kruis met initialen JPM (J.P. Meskens), en onderaan een kapelletje van gesinterde baksteentjes.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne

Op de gevel prijkt naast de letters JPM het jaartal 1701.