Langsschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

U-vormige hoeve met recent woonhuis doch ruime langsschuur onder zadeldak (pannen), uit einde 19de eeuw. Baksteenbouw in de langsgevel afgewerkt met een bakstenen lijst van omgekeerde dropmotieven.

In de straatzijgevel, rechthoekige inrijpoort met houten latei en een decoratief ontlastingssysteem van meerdere gebogen rijen van kopse en een laag strekse bakstenen. Ernaast, bakstenen kapelletje bekroond met een kruisje.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne

Aanvullende informatie

Onderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de herinventarisatie wees uit dat de schuur kadastraal werd geregistreerd in 1906. Inmiddels is de gevelniskapel verdwenen en vervangen door een rechthoekig venster.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling II (Wolvertem), 1906/32.