Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van vier traveeën, twee bouwlagen en een insteekverdieping onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw (1592).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, vermoedelijk in traditionele bak- en zandsteenstijl, voorzien van smeedijzeren muurankers. De oorspronkelijke bol- en kruiskozijnen werden in de eerste helft van de 19de eeuw aangepast tot rechthoekige vensters, met individuele hardstenen lekdrempels. Houten kroonlijst op klossen, in de uiterste traveeën onderbroken door twee dakvensters met puntgevel. Deze worden geopend door een rechthoekig vensters waarvan de latei op kraagstenen rust, en een rechthoekig luikgat. Verbouwde pui.