Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve uit einde 18de eeuw, ingeplant in een straatbocht bij het dorpscentrum. Boerenhuis en aanpalende stallen ondergebracht in een vleugel met anderhalve verdieping en zadeldak (pannen).

Baksteenbouw met gecementeerde plint. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen omlijstingen (vierde kwart 18de eeuw), de drie smallere rechtervensters met lekdrempels dateren echter uit de 19de eeuw. Een rechthoekige deur met arduinen omlijsting. Ten oosten, twee gelijkaardige staldeuren. Ten westen, een gedichte rondboogdoorgang. Ten oosten, vooruitspringend ingekort poortgebouw onder pannen zadeldak; houten latei gedragen door een bakstenen en een zandstenen stijl met negblokken. Ten westen, uitspringende haakse langsschuur onder zadeldak (pannen) met wolfseinden; arduinen inrijpoort met negblokken en sleutel. Het geplaveide erf is aan de straatzijde afgebakend door een bakstenen muur en lage aanhorigheden.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne