Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Beschrijving

Classicistisch kapelletje van zandsteen, beschaduwd door twee kastanjelaars, daterend van 1734; bouwjaar aangegeven in cijfers op het fronton en in twee chronograms "Maria wilt Nederockerzeel uwen bijstant geven", en "Eer dat gij van hier weg vertreckt eerst Wees gegroet Maria spreekt". Sobere pilastergevel voorzien van een rechthoekige deur en bekroond met een geprofileerd fronton met vaasbekroning.

Restauratie van 1934 door R. Lemaire.

• VAN DER HAMEYDE J., De Kapel O.-L.-Vrouw van Bijstand te Nederokkerzeel, in Eigen Schoon en de Brabander, 1934, p. 79-80.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne

Aanvullende informatie

Door een zware storm in 1990 blijft nu slechts een van de oorspronkelijk twee paardenkastanjes over.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal Beschermingsdossier DB002232, Vijf natuurstenen kapellen (PAESMANS G., 2003).