Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Gerestaureerde voormalige langgestrekte hoeve met breukstenen omheiningsmuur, opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw. Oorspronkelijk éénlaagse breuksteenbouw (cementvoegen), verhoogd met een zolderverdieping in baksteenmetselwerk en afgedekt met een zadeldak (pannen). Voorgevel voorzien van drie zandstenen kruisvensters, een rondboogdeur met afgeschuinde stijlen, uitstekende imposten, verankerde sluitsteen en op krullen uitlopende waterlijst; voorts twee staldeuren met hoekconsoles en een dichtgemetselde varkenshokdeur. In de achtergevel, een rechthoekige deur, drie halve kruisvensters waarvan de omlijstingen mogelijk oorspronkelijk zijn, en voorts toegevoegde vensters, een garagepoort en grote dakkapellen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne