Hoeve Hof te Rekkem

Beschrijving

Heden verlaten en deels bouwvallige hoeve met in U-vorm opgestelde gebouwen in los verband geplaatst rondom een eertijds geplaveid erf; sporen van grachten rondom. Ten noorden, boerenhuis (nok loodrecht op straat) met een twee verdiepingen hoog gedeelte van twee traveeën en een lager gedeelte, afgedekt met zadeldaken (pannen); van de oudere traditionele kern rest het metselwerk van Spaanse baksteen, de zandstenen plint en de hoekstenen van ijzerzandsteen; tijdens de 19de eeuw verbouwde muuropeningen. Zijpuntgevels (hoger deel) met bakstenen vlechtingen en schouderstukken op zandstenen kraagstenen (links vernieuwd). In het verlengde, karrenhuis met twee inrijpoorten onder doorlopende houten latei. Ten westen, stalvleugel van baksteen met zadeldak (pannen) uit de 19de eeuw en geflankeerd door twee bijgebouwtjes onder lessenaarsdak. Rechthoekige muuropeningen. Ten oosten, langsschuur van baksteen onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Bijgebouw met lessenaarsdak op vierkante bakstenen pijlers.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne