Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis met één verdieping en mank zadeldak (recente pannen), gedateerd in een ruitvormige steen boven de voordeur "AV MA/ 1768".

Gedecapeerde zandsteenbouw (cementvoegen) met een latere verhoging en een vergroting naar achteren toe in baksteenmetselwerk. In de voorgevel twee voormalige kruisvensters met sponningbeloop, negblokken en nieuwe luiken, een kloosterkozijn met uitspringend middenkalf, en een rechthoekige deur met negblokken en lateiconsooltjes van zandsteen. Linkerzijgevel met een gecementeerde bovenbouw, een bakstenen steunbeer en een rechthoekige poort (in de vergroting van baksteen), een zandstenen venstertje met negblokken, en een traditioneel rondboogdeurtje: omlijsting met negblokken, een kwartholle neg vertrekkend uit geprofileerde, uitspringende imposten en een in de druiplijst opgenomen sluitsteen. Rechterzijgevel met een bekleding van hangende pannen boven een zandstenen onderbouw.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne